عنوان :
به كجا و چگونه
نویسنده :
محمد عالمزاده نوري
فهرست کتاب
در بحث گذشته دورنمایی از مقصد نهایی حرکت انسان ترسیم و گزارشی هرچند کوتاه از رتبه و جایگاه انسان کامل ارائه شد. انتظار میرود پس از مطالعة فصل پیشین این سؤال مطرح شود که
آیا رسیدن به کمال انسانی برای ما هم امکانپذیر است؟ نقطهای که به عنوان مقصد و منتهای حرکت انسان معرفی شده، بسیار دور از دسترس و دستنایافتنی است. مشاهدة بلندی قله در همان نگاه نخست ما را از حرکت، ناامید میکند. کوتاهترین راه برای صعود به قله کدام است؟ ما در آزمونهای فراوان، ضعف و ناتوانی خود را در صحنة مبارزه با خواستههای نفس یافتهایم. چه برنامهای برای حرکت، طراحی کنیم تا بدون درد سر و در کمترین زمان به مقصد برسیم؟
همه میدانیم شرایط روحی و محیط زندگی انسانها بسیار متفاوت است. از این رو ارائة دستور العمل واحد و مشترکی که به جزئیات زندگی انسان پرداخته و برای همة انسانها مفید باشد امکانپذیر نیست. اما عرضة فهرست پارهای از اصول که در برنامهریزی برای حرکت به سمت هدف بیشترین تأثیر را دارد امکانپذیر است. توجه به این اصول و رعایت آن در روند زندگی انسانی نقش اساسی دارد، برنامهریزی را ساده، انتخاب روشها و قالبهای مناسب را هموار و ما را در مدیریت نفس کمک میکند. آنچه در فصل گذشته بیان شد «هدف» حرکت بود و پاسخ به سؤال «کجا باید رفت؟ ». در این فصل «شیوه»ی حرکت را بررسی میکنیم و پاسخ به سؤال «چگونه باید رفت؟ ». در آنجا «راز سعادت» را کشف کردیم و این جا تلاش میکنیم «راه سعادت» را بهدست آوریم. در آنجا تصویری از قلة انسانیت عرصه شد و اینجا در صدد دستیابی به مسیری هستیم که از دامنه به قله کشیده شدهاست. البته نقشة این مسیر را به صورت جزیی و در هر قدم نمیتوان ترسیم کرد، اما شاهراهها و شاخصهای اصلی این مسیر قابل شناسایی است و در پیمودن آن بسیار راهگشا و مفید است.
الی این و کیف (ترجمه عربی کتاب به کجا و چگونه)
چکیده کتاب به کجا و چگونه
|